Neparastās kartes. Atlants zinātkāriem prātiem

 24.99 ieskaitot PVN

Pirmo reizi publicēta Apvienotajā Karalistē 2019. gadā izdevniecībā Granta Books
2024. gada izdevums
Izmērs: 24.5 x 19 cm
201 lpp.
Mīkstie vāki

Autors: Īans Raits
Ilustrācijas: Infographic.ly
Izdevējs Latvijā: Jāņa sēta
Tulkojums: Morics Roberts Mūrnieks, Lauma Jagare
Redaktors: Jānis Barbans
Māksliniece: Līga Dubrovska
Kartogrāfe: Ingūna Pūkaine
Korektore: Ilze Antēna

EAN: 9789984077857

Apraksts

“Neparastās kartes. Atlants zinātkāriem prātiem” ļaus paraudzīties uz pasauli no cita skatpunkta!
Cik ilgā laikā 1914. gadā varēja aizceļot no Londonas uz Rīgu? Kas atrodas Latvijai pretējā zemeslodes pusē? Cik pasaules valstu karogā nav ne zilās, ne sarkanās krāsas?
Šajā netradicionālajā atlantā iekļautās kartes palīdzēs rast atbildi uz šiem un daudziem citiem jautājumiem par kultūru, vēsturi, politiku un dažnedažādām ģeogrāfiskām niansēm.

Grāmatas autors Īans Raits veido “Brilliant Maps”, kas ir viena no populārākajām un visvairāk apmeklētajām karšu vietnēm internetā. Autors mums pazīstamas lietas grāmatā atspoguļo citā, nezināmā gaismā. Grāmata ir pilna pārsteigumu un ar saviem dīvainajiem pretnostatījumiem un neparastajām ilustrācijām tā nevis apmierina zinātkāri, bet drīzāk to pamodina.
“Neparastās kartes” autoram piemīt humora izjūta un tā jūtama arī kartēs. Grāmatā ieraudzīsiet tādas kartes kā “Haizivs pret cilvēkiem” vai “Čīle ir ļooooti gara”.
“Daudzas Īana Raita kartes […] liek mums apstāties un aicina paskatīties uzmanīgāk, padomāt rūpīgāk un tad paskatīties vēl uzmanīgāk.” tā priekšvārda autors Tims Hārfords

Jums varētu patikt arī…